Lifestyle++

5 motive să înlocuiești cafeaua cu ciocolată caldă

Este șase dimineața și sunt undeva în apropiere de Lugoj, întorcându-mă în București. Deschid radio-ul și nimeresc o emisiune la un post local unde o doamnă explica de ce și-a înlocuit cafeaua de zi cu zi cu o ceașcă de ciocolată caldă.

Rețeta folosită de ea era foarte simplă și accesibilă. Amesteca o linguriță de pudră de cacao cu o linguriță de miere (în loc de zahăr) după care turna apă fierbinte. In continuare a prezentat o serie de beneficii ale consumului regulat de pudră de cacao sub formă de băutură caldă.

Impresionat, mi-am pus un reminder să cercetez mai în detaliu subiectul după ce ajung în București. Iată ce am aflat despre pudra de cacao:

  • conține o cantitate ridicată de anti-oxidanți, de trei ori mai mare decât ceaiul verde.Antioxidanții combat efectele negative ale radicalilor liberi menținând sănătatea și tinerețea orgnismului.
  • este o sursă excelentă de magneziu, componentă esențială pentru buna funcționare a sistemului nervos dar și al celui muscular. Conține de asemenea cantități importante de fier, mangan și zinc.
  • conține flavonoizi, ce ajută la creșterea capacității de concentrare prin imbunătățirea fluxului sangvin la nivelul creierului.
  • te poate ajuta să slăbești, deoarece conține anumite substanțe ce ajută la reducerea poftei de mâncare
  •  conține o "moleculă a fericirii" denumită "anandamide" care îți va înbunătății starea de spirit.

Contraindicațiile consumului de cacao sunt puține. Nu este indicat să consumăm la ore târzii deoarece conținutul de cofeină poate afecta somnul. De asemenea persoanele care sunt predispuși să formeze pietre la rinichi trebuie sa aibă grijă deoarece conținutul de oxalați poate contribui formarea acestora.

Lista de beneficii este mult mai mare și cei interesați pot consulta articolele listate la sfârșitul acestui post. În ceea ce mă privește,  am observat o creativitate crescută și un plus de energie. Ținând cont de toate beneficiile, eu zic că este o metodă foarte simplă și accesibilă de creștere a calității vieții.

 

Copyright © 2017 Baciu Teodor