Lifestyle++

Cum mi-am ales laptop-ul și impresii de utilizare după trei luni

La începutul lui februarie mi-am schimbat laptop-ul, achiziționând modelul XPS 13 (2017) de la Dell. Laptop-ul anterior, un model de la HP, avea performanțe bune însă nu era ultrabook, ceea ce se simțea din plin de fiecare dată când trebuia să mă deplasez undeva.

Studiind oferta, a rămas să decid între modelele XPS 13 și XPS 15. Inițial am fost tentat să aleg modelul mai performant și cu ecran mai mare, XPS 15. Gândindu-mă însă mai bine, mi-am dat seama că pentru mine contează cel mai mult mobilitatea, iar la acest capitol sunt diferențe mari între cele două modele.

Modelul de 13 inchi are o greutate de 1.32 Kg și o autonomie de până la 14 ore (varianta cu ecran full hd). Suprafața ocupată de laptop este și ea redusă, fiind aproximativ cea a unei coli A4. Acest lucru contează mai ales când am de lucrat în spații cu mese înguste, gen cafenele sau în tren. Este util și la birou, când trebuie să mut laptop-ul dintr-o încăpere în alta pentru ședințe. 

Deoarece autonomia este așa de ridicată, de cele mai multe ori ajunge să încarc laptop-ul odată la două zile și nu mai e nevoie să iau încărcătorul cu mine. În comparație modelul de 15 inchi are 2 Kg și o autonomie undeva între 7 și 10 ore. Inevitabil va ocupă mai mult spațiu pe masă, va avea nevoie de o geantă mai mare și va fi mai greu de cărat.

De asemenea am constat cu surprindere că îl iau cu mine mult mai frecvent și în timpul liber, acesta fiind așa de ușor, rezolvând astfel mai multe task-uri într-o zi.

Concluzionând, XPS 13 merită ales atunci când mobilitatea este pe primul loc iar XPS 15 când performanța este cea mai importantă, cum ar fi la editarea video 4K sau alte task-uri care solicită puternic resursele sistemului.

Copyright © 2017 Baciu Teodor